(ARCHIVED)

EDU ROBOTICS CUP
SEASON 2020 SITE
Games & rules

korosztályok

Rookie
10 év alattiak 
(2010-ben vagy utána születettek) 

Kids
11-14 év közötti korosztály (2009-2006 között születettek)

Junior
15-18 év közötti korosztály (2005-2002 között születettek) 

Senior
19-25 év közötti korosztály (2001-1995 között születettek) 

Master
25 év feletti korosztály (1994-ben vagy előtte születettek) 

részvételi lehetőség

Csapatban vagy egyénileg is indulhatsz a versenyen!

Nem tudnál csapatban a barátaiddal, osztálytársaiddal készülni a versenyre? Korábbi robotika versenyeken csapatvezetőként vagy bíróként vettél részt, de szívesen kipróbálnád magad versenyzőként is? Szeretsz programozással és robotikával foglalkozni és összemérnéd másokkal is tudásod egy tematikus verseny keretében?

A kialakult vírushelyzetre való tekintettel a csapatok létszámát nem minimalizáljuk, így 1 fő indulását is engedélyezzük. 16 év alatti résztvevők esetében szükséges egy 18 év feletti kapcsolattartó is, akivel a szervezők tartják a kapcsolatot. A csapatok létszámát 3 főben maximalizáljuk. A korosztályok tekintetében minden csapatban legalább 1 főnek a korosztályi előírásoknak meg kell felelnie, a többi csapattag pedig maximum 1 évvel lehet fiatalabb a meghatározott korosztálynál. A csapatok egyénileg is dolgozhatnak, nem szükséges csapatvezetőt megjelölni, aki segíti a munkájukat a felkészülésben.

Versenyzőként eldöntheted, hogy csak a projektversenyen, csak a programozói versenyen vagy esetleg mindkettőn indulnál. 

#MARAdJOTTHON

Tekintettel arra, hogy a szeptemberi iskolakezdés után a COVID-19 vírus miatt több közoktatásban résztvevő iskolában ismét az online oktatás mellett döntöttek és a felsőoktatási intézmények előadásai is az online térben zajlanak, szeretnénk, ha valamilyen formában a tanulmányi versenyek / szakköri hangulat / versenyre való felkészülés ugyanúgy a mindennapi élet részét képeznék. A verseny tematikájából adódóan olyan feladatokat találunk ki a résztvevők számára, amik otthoni környezetben is könnyedén teljesíthetők, hiszen a szükséges eszközök a legtöbb háztartásban megtalálható, mindennapi használati tárgyak lesznek. 

Edu Robotics Cup
Online Megnyitó

Online megnyitónkon a szervezői, bírói és szakmai partnerünk részéről is köszöntöttünk benneteket.

Project Challenge
Szabályzat

Nézd meg, hogy a #maradjotthon témán belül milyen altémák közül választhatsz, amiről elkészítenéd a projektedet.

Project Challenge
Project ismertető

Ismerd meg jobban a Project challenge-re vonatkozó feladatokat és azt, hogy a bírók milyen szempontok alapján fogják pontozni a beadott munkátokat.

Project Challenge
Hogyan videózz?

Nem tudod hogyan állj neki a projektmunkád bemutatásához?
Szükséged lenne 1-2 tippre a videó elkészítéséhez?
Akkor kattints!
 

A megnyitó, a szabályzat és a challenge-ekhez készített videós segédletek a verseny ideje alatt folyamatosan elérhetők lesznek a fenti gombokra kattintva.

online eredményhirdetés

A Project challenge és az Engineer Challenge eredményhirdetését december 18. 13:00 órától tudod majd élőben követni a lenti gombra kattintva.

Mondd el véleményed az Edu Robotics Cup-ról!

Köszönjük, hogy részt vettél az első Edu Robotics Cup online robotika bajnokságon! Reméljük, sok jó élményben volt részed a felkészülés és a feladatok végrehajtása alatt is, akár csapatban, akár egyéniben indultál vagy kapcsolattartóként / coach-ként segítetted csapatod munkáját.

Fontos számunkra a véleményed, hogy Te hogyan láttad és élted meg a versenyt. A következő rövid kérdőívben mondd el, hogyan láttad a versenyt, mit tartottál jónak, működőképesnek és mi volt az, amin szerinted változtatni kéne a szervezést, lebonyolítást stb. illetően.

Ne feledd, az eredményhirdetésre december 18-án kerül sor, amiről bővebb tájékoztatást a héten fogunk küldeni e-mailben.

Edu Robotics Cup szervezői csapata

Engineer challenge szabályok

cover-01.png

Engineer Challenge
Általános szabály

Nézd meg, hogy a korosztályoknak milyen általános szabályokat kell betartaniuk ahhoz, hogy megfelelően küldjék meg a feladatok megoldását.

cover-Rookie-Szabály-01.png

Engineer Challenge
Rookie korosztály szabály

Nézd meg, hogy a Rookie korosztálynak milyen a versenypályája és milyen feladatokat kaptak a versenyzők, amikre a robottal megoldást kell találni.

cover-Kids-Szabály-01-1.png

Engineer Challenge
Kids korosztály szabály

Nézd meg, hogy a Kids korosztálynak milyen a versenypályája és milyen feladatokat kaptak a versenyzők, amikre a robottal megoldást kell találni.

cover-Junior-Szabály-01.png

Engineer Challenge
Junior korosztály szabály

Nézd meg, hogy a Junior korosztálynak milyen a versenypályája és milyen feladatokat kaptak a versenyzők, amikre a robottal megoldást kell találni.

cover-Master-Szabály-01.png

Engineer Challenge
Master korosztály szabály

Nézd meg, hogy a Master korosztálynak milyen a versenypályája és milyen feladatokat kaptak a versenyzők, amikre a robottal megoldást kell találni.

Engineer Challenge
Kérdések és válaszok

A szabály elolvasása és a szabálymagyarázó videó megnézése után maradtak kérdéseid a feladat végrehajtásával, felhasználható elemekkel stb. kapcsolatban?

Neked is lenne kérdésed? Írj főbíróinknak a judge@wro.hu címre.

Minden olyan kérdés, ami beérkezik hozzánk és a versenyzők nagy részének releváns lehet, azokat megosztjuk veletek, hogy amennyire tudunk, segítségetekre legyünk a feladatok kivitelezésében, végrehatásában.